Taking too long? Close loading screen.

تالاب جوکندان

تالاب جوکندان جزو تالاب های دریایی – ساحلی  است و  یکی از تالاب های نادری  در شمال است که  در کنار آن می‌توانید مشاهده گر چشم انداز‌های  شگفت انگیز جنگل های جلگه ای هیرکانی و جنگل‌های کوهستانی هیرکانی باشید. تالاب جوکندان اگر چه نسبتاً از تخریب و آلودگی های وسیع در امان مانده ولی از حفاظت معنی داری نیز برخوردار نبوده است.

تالاب جوکندان با مساحت ۲۳۸ هکتار در استان گیلان  و در ۵۷ کیلومتری جنوب آستارا قرار دارد . این تالاب  شرقی ترین قسمت  منطقه حفاظت شده ” لیسار ”  است. در زیر نگاهی به ویژگی‌های این منطقه بر اساس اطلس مناطق حفاظت شده می‌اندازیم :

منطقه حفاظت شده لیسار با مساحتی برابر۳۱۱۴۲ هکتار در استان های گیلان و اردبیل قرار دارد، از سال ۱۳۴۸ تحت حفاظت قرار گرفت. این منطقه از سه بخش جلگه ای، جنگل های کوهستانی و مراتع ییلاقی تشکیل شده است. دامنه ارتفاعی ۲۰- تا ۳۰۰۰ متر، دمای متوسط سالیانه ۳ تا ۱۶ درجه سانتیگراد و بارندگی متوسط سالیانه ۶۰۰ تا ۱۱۰۰ میلیمتر، منطقه را دارای اقلیم های مدیترانه ای تا خیلی مرطوب معتدل کرده است .

اهمیت منطقه در فراهم آوردن زمینه های حفظ گونه های جانوری مانند  مرال، شوکا ، قرقاول،قزل آلای خال قرمز و شرایط زیستی مناسب برای انواع پرندگان مهاجر و بومی آبزی و همچنین حفاظت از یک نیم رخ کامل از جنگل های با ارزش هیرکانی ، از جلگه تا حد نهایی آن است. ۷۰ گونه گیاهی و ۹۰ گونه جانوری در منطقه شناسایی شده است .

دریاچه آب شیرین نئور در غرب منطقه و در ارتفاع ۲۴۶۰متر قرار دارد . عمق متوسط و بیشینه این دریاچه به ترتیب ۳ تا ۶ متر برآورد شده است . ۵   تا ۶ ماه از سال سطح دریاچه یخ می‌بندد. گونه گیاهی غالب دریاچه بارهنگ آبی و گیاهان حاشیه آن لوئی ، مرغ ، عدسک آبی و تیرکمان آبی است. دیگر گونه‌های گیاهی مهم منطقه عبارتند از : راش –ممرز- بلند مازو- توسکا- آزاد- خرمندی- شمشاد- انجیلی- شیردار- پلت- گون- درمنه – چوبک – کلاه میرحسن و از دیگر گونه های جانوری منطقه می توان به سیاه گوش- راسو- خرس قهوه ای- بز پازن – گراز- خرگوش- حفار مدیترانه ای- اردک سرسبز- کبک دری- کشیم کوچک- و چکاوک اشاره کرد .