پوشش درختی پارک جنگلی سراوان به دو بخش جنگل طبیعی و جنگل دست کاشت تقسیم میشود که بخش طبیعی آن پایه های شاخه زاد و دانه زاد بلوط، ممرز و انجیلی بهمراه گونه های توسکا و اوجا را شامل میشود و در قسمت جنگل کاری بیشتر گونه کاج تدا و کاج سیلوستریس و سرونقره ای و زربین دیده میشود. ﻃﻮل ﺷﻤﺎﻟﯽ و ﺟﻨﻮﺑﯽ ﺟﻨﮕﻠ ﻬﺎی آن ۷۶۰۰ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮ و ﻋﺮض ﻣﺘﻮﺳﻂ آن در ﺟﻬﺖ ﺷﺮﻗﯽ- ﻏﺮﺑﯽ ۲ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
امکانات رفاهی و گردشگری پارک جنگلی سراوان :
چشم اندازهای طبیعی ﭘﺎرک سراوان رشت و وﺟﻮد رودﺧﺎﻧﻪ ﺳﻔﯿﺪرود و ﺳﯿﺎﻫﺮود در ﺿﻠﻊ ﺷﺮﻗﯽ وجود ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن و ﺟﺎﻧﻮران ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﺮﻗﺎول، ﮐﺒﮏ، دارﮐﻮب، ﺟﻐﺪ ﺟﻨﮕﻠﯽ، ﺧﺮﮔﻮش، راﺳﻮ و… و ﺧﺰﻧﺪﮔﺎن و ﺣﺸﺮات ﻣﺘﻨﻮﻋﯽ در اﯾﻦ ﻣﺤﺪوده ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﻣﯽ ﺧﻮرﻧﺪ این پارک دارای دو درب ورودی، آلاچیق های و تاسیسات رفاهی، میز و نیمکت، کباب پز، محوطه بازی برای کودکان، وسایل بازی کودکان، سطل زباله، سرویس بهداشتی، سکوی نصب چادر و… و همچنین امکاناتی برای بازی پینت بال و پارک کودک است.
از دیگر جاذبه های پارک جنگلی سراوان وجود نخستین موزه میراث روستایی کشور در قسمتی از این پارک طبیعی است. موزه میراث روستایی گیلان در روزهای مختلف سال بازدید کنندگان به ویژه پژوهشگران و دانشجویان بسیاری را به سوی خود می کشاند. در این موزه معماری یکصد ساله مناطق جلگه ای و کوهستانی گیلان و شیوه زندگی روستایی بازسازی شده است.